Praha Jeruzalém

JERUZALÉM – Ministerstvo strategických záležitostí ve zprávě vydané v neděli odhalilo rozsáhlé vazby mezi skupinami BDS v Izraeli a palestinskými teroristickými skupinami.

Od: Hamodia, neděle 3. února 2019 1:37 hod

Zpráva s názvem „Teroristé v oblecích“ uvádí více než 100 případů vazeb BDS s Hamasem a Lidovou frontou za osvobození Palestiny. Více než 30 teroristů působí ve vedoucích pozicích v nevládních organizacích.

„Teroristické skupiny a kampaň bojkotu Izraele spojily své síly s cílem vymazat Izrael z mapy. Teroristické skupiny považují bojkot za doplňkovou taktiku teroristických útoků,“ řekl na tiskové konferenci ministr pro strategické záležitosti Gilad Erdan.

„Vyzývám všechny vlády a finanční instituce, aby prošetřily aktivity těchto BDS organizací a okamžitě ukončily veškerou finanční podporu, kterou jim poskytují,“ uvedl.

Erdan tvrdí, že výzkum potvrdil to, co izraelští představitelé již dávno říkali, že hnutí BDS má za cíl zničit Izrael.

„Když lidé mluví o cílech hnutí BDS, neobtěžují se číst oficiální prohlášení svých vůdců,“ poznamenal Erdan. „Pokud ano, je jasné, že cíle jejích vůdců jsou stejné jako cíle vůdců palestinských teroristických organizací. BDS odmítá právo Izraele existovat jako židovský stát uvnitř jakýchkoli hranic. Chtějí Izrael vymazaný z mapy.“

„Podpora bojkotu je pouze jiným prostředkem k dosažení tohoto cíle,“ dodal.

Mezi známými teroristy, u kterých bylo zjištěno, že jsou aktivní v BDS, je například Laila Khaledová, členka Lidové fronty za osvobození Palestiny (PFLP) známá kvůli únosu dvou civilních letadel v letech 1969 a 1973 a která v roce 2011 plánovala teroristické útoky v Jeruzalému. Ta aktuálně sháněla peníze pro BDS organizace v Evropě a Jižní Africe.

Dalším příkladem je Mustapha Awad, rovněž člen PFLP, vyškolený Hizballahem, který pracoval pro nevládní organizaci Samidoun, která koordinuje spolupráci s PFLP, usiluje o propuštění palestinských teroristů z vězení, podporuje BDS a pokračující nepokoje na hranici s Gazou.

04.02.2019 04:52 Daniel Žingor289Zdroj: HAMODIA