Praha Jeruzalém

Po bombovém útoku u Jeninu v Samaří zneškodnili vojáci IDF dva arabské teroristy.

Autor: David Rosenberg, 4.2.2019 20:54

Izraelské bezpečnostní síly v pondělí večer v Samaří zneškodnily dva palestinské teroristy poté, co házeli na Izraelce výbušniny.

Mluvčí IDF v pondělí v noci potvrdil, že dva arabští teroristé zaútočili na izraelskou armádní jednotku poblíž města Jenin v severní Samaří v místech kontrolovaných Palestinskou samosprávou.

Mluvčí uvedl, že oba teroristé házeli na jednotky IDF bomby, ale během útoku byli zneškodněni.

Pracovníci nemocnice v Jeninu identifikovali jednoho ze dvou teroristů jako 20-ti letého Abdalláha Abu Taliba.

Při útoku nebyl zraněn žádný Izraelec.

„Krátce předtím vhodili dva útočníci výbušné zařízení poblíž přechodu Jalamah severně od Jeninu. V reakci na to zahájili vojáci IDF palbu směrem k podezřelým. Nebyla hlášena žádna zranění na straně IDF.“

V pondělí také velitel ústředního velení IDF, generálmajor Nadav Padan, nařídil, aby byl zničen domov teroristy Hamasu odpovědného za dva smrtelné střelecké útoky.

Zmíněný terorista Asem Barghouti byl odpovědný za prosincový střelecký útok poblíž izraelského města Ofra v Samaří, který zanechal sedm zraněných a zabil nenarozené dítě Amiada Yisraele Ish-Ran, který se v důsledku útoku narodil předčasně.

O několik dní později Barghouti zastřelil dva izraelské vojáky na křižovatce Givat Assaf severně od Jeruzaléma a zranil další dva Izraelce.

05.02.2019 04:58 Daniel Žingor167Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News