Praha Jeruzalém

Rabbi Ettinger byl od scény útoku daleko, ale otočil auto a vystřelil na teroristu ve snaze neutralizovat ho.

Od: Arutz Sheva, 17.3.1919 21:44

Rodina rabiho Ahiada Ettingera, který byl v neděli při teroristickém útoku v Samaří kriticky zraněn, uvedla, že rabi Ettinger projel scénu a uvědomil si, že terorista se pokouší zaútočit. Už byl od scény daleko, ale otočil vůz a k teroristovi se přiblížil, čtyřikrát vystřelil a pokusil se ho neutralizovat. Poté ho kulky teroristy kriticky zranily.

Stav rabiho Ettingera je i nadále kritický. Jeho život je po vážném poranění hlavy přímo ohrožen.

Podle mluvčího Beilinsonovy nemocnice je stav zraněného vojáka IDF velmi vážný.

19 letý seržant IDF Gal Keidan, voják 334. dělostřeleckého praporu IDF, byl při útoku v neděli zabit. Jeho pohřeb se bude konat v pondělí v 11:00 na vojenském hřbitově v Be’er Ševě.

Izraelské úřady uvádějí, že dva útoky, které se odehrály v západním a centrálním Samaří několik kilometrů od sebe, byly provedeny jednou teroristickou buňkou.

Podle počátečního vyšetřování útoků se zdá, že terorista, který se schoval v nelegálně postaveném arabském obchodě poblíž vchodu do Arielu, se přiblížil ke Keidanovi, zabil ho nožem a ukradl mu zbraň.

Velitel IDF, který stál na druhé straně náměstí, na teroristu vystřelil a lehce ho zranil. Terorista pak vstoupil do auta a ujel na křižovatku do Gitai Avisaru, kde postřelil dalšího vojáka IDF.

IDF ve vyšetřování kombinovaného útoku pokračuje, včetně toho, proč druhý voják IDF, který stál u zastávky, na teroristu nestřílel, a proč vojáci incident neoznámili vojákům IDF na křižovatce v Gitai Avisaru.

18.03.2019 05:03 Daniel Žingor463Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News