Praha Jeruzalém

Premiér Netanjahu před odletem z Washingtonu promluvil s novináři.

Autor: Yoni Kempinski, Washington, 26.3.2019 2:00

V pondělí večer po krátkém pobytu v hlavním městě USA, po raketovém útoku na oblast Sharon, zkracuje premiér Benjamin Netanjahu pobyt ve Washingtonu a odlétá zpět do Izraele.

Před odletem, řekl novinářům, s odkazem na uznání izraelské suverenity na Golanských výšinách americkým prezidentem Donaldem Trumpem. „Vracím se z historické návštěvy ve Washingtonu a to je něco, co si budou pamatovat celé generace. Dosažení tohoto cíle nám trvalo 50 let.“

„Patří nám. Na Golanských výšinách máme historické kořeny. Když tam kopnete, objevíte nádherné synagogy, které teď obnovujeme. Vrátili jsme se na Golanské výšiny. Golanské výšiny jsou naše. Prostřednictvím našich historických práv a práva na sebeobranu. A prezident Trump to uznal,“ pokračoval Netanjahu.

„Vracím se do Izraele, abych se postaral o důležité věci. Rychle odlétám do Izraele a odtud půjdu do Kiryi. Dali jsme velmi, velmi silnou odpověď a Hamas musí vědět, že nebudeme váhat udělat vše co je zapotřebí, bez návaznosti na cokoli, bez návaznosti na kalendář, ale na bezpečnost Izraele,“ uzavřel.

26.03.2019 03:29 Daniel Žingor125Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News