Praha Jeruzalém

Teroristé islámského džihádu se shromažďují v blízkosti hraničního plotu, aby se pokusili o sabotáž jednání o příměří.

Autor: Ido Ben Porat, Chana Roberts, 1.4.2019 13:14

Bezpečnostní zdroje v pondělí odpoledne oznámily „neobvyklou činnost“ teroristické skupiny Islámský džihád poblíž hraničního pásma Gazy a Izraele.

Ve světle oznámené nadcházející dohody o příměří mezi Izraelem a Hamasem může být, že Islámský džihád pracuje na sabotáži dohody realizací útoků v blízkosti hranic.

Dohoda, o které Hamas zdůraznil, není mírovou dohodou, by umožnila doputovat katarským fondům do Gazy a zmírnila restrikce jak v rybolovné oblasti Gazy, tak na jejích hraničních přechodech s Izraelem. Předpokládá se, že bude podepsána v následujících dnech.

V pondělí se – se souhlasem izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, který zároveň slouží jako ministr obrany – navzdory nedávné raketové palbě z Gazy rozšířila rybolovná oblast Gazy na patnáct námořních mil (27,7 km).

Minulý měsíc Hamas zatkl desítky teroristů Islámského džihádu v Gaze a zabavil jim zbraně a raketomety ve snaze zastavit teroristy Islámského džihádu, aby zvrátili bezpečnostní situaci na hranici Gazy a pokusili se o válku s Izraelem.

02.04.2019 06:26 Daniel Žingor166Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova