Praha Jeruzalém

S velkým zármutkem jsme v pondělí 1. 4. 2019 ve večerních hodinách přijali smutnou zprávu, že nás opustil skvělý člověk, bývalý velvyslanec ČR v Izraeli a bývalý ředitel ÚZSI brigádní generál Ivo Schwarz.

Byl nejen výjimečnou osobností, milým a přátelským člověkem, ale také vynikajícím diplomatem, který pro rozvoj vzájemných vztahů a spolupráce mezi ČR a Izraelem učinil obrovský díl práce a má značnou osobní zásluhu na mnoha projektech, které se mezi ČR a Izraelem realizují. V Izraeli měl veliký respekt, který zúročoval ve prospěch ČR i vzájemných vztahů. Děkujeme za vše!

Chceme vyjádřit upřímnou soustrast jeho manželce, dcerám i celé rodině.

Všem, kteří jsme ho poznali, bude velmi scházet.

Čest jeho památce!


Za Alianci pro Izrael (API)

Denis Doksanský, JUDr. Tomáš Kraus, RNDr. Mojmír Kallus, JUDr. Michal Pacovský



Aliance pro Izrael (API) je volné seskupení institucí i osobností, které spolupracují a koordinují své aktivity směřující k podpoře dobrých vztahů mezi Českou republikou a Státem Izrael a odmítání antisemitismu v jakékoli podobě.

Zakládajícími členy API jsou: Institut Williama Wilberforce, Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ), B´nai B´rith Renaissance Praha, Centrum Sion, Keren Kajemet Leisrael (KKL) a Dny pro Izrael. Svou činnost API zahájilo organizací mezinárodního semináře „Role EU při podpoře míru: Politika EU vůči Jeruzalému a dvoustátnímu řešení“, který proběhl v PS PČR pod záštitou poslance Miloslava Janulíka (ANO) a Jana Bartoška (KDU-ČSL), jehož se zúčastnili delegáti z 15 zemí.

02.04.2019 15:37 Daniel Žingor307Zdroj: Redakce Israel.cz

Klíčová slova