Praha Jeruzalém

Navzdory probíhajícím rozhovorům o příměří, které zprostředkovává Egypt, velitel Hamasu Yahya Sinwar tvrdí, že jeho teroristická skupina bude schopna donutit Izraelce opustit Tel Aviv.

Od: World Israel News, 6. dubna 2019

Vůdce teroristické skupiny Hamas Yahya Sinwar v sobotu prohlásil že, pokud současné úsilí Egypta o zprostředkování příměří s židovským státem selže a vypukne válka, jeho síly způsobí Izraeli vážné ztráty.

„Pokud bude Gaza zatažena do války, bude Izrael trpět. Bude muset evakuovat komunity nejen kolem Pásma, ale také Ašdod a Aškelon a dokonce i Tel Aviv,“ řekl Sinwar pro představitele Gazy, informovaly Times of Israel.

Sinwarova vyjádření přicházejí spolu s tím, jak se Egypt stále snaží přimět teroristickou skupinu k příměří s Izraelem.

Jen o den dříve Sinwar tvrdil, že rozhovory pokračují a zároveň v sobotu pro televizi Al-Aqsa řekl: „Naše prsty jsou na spoušti a zůstanou takto připraveny, aby chránily naše lidi. Budeme mečem a štítem.“

Loni Hamas pořádal týdenní masivní násilné výtržnosti na izraelských hranicích s Gazou, během nichž Gazané stříleli na vojáky IDF, vrhali Molotovovy koktejly a výbušná zařízení, pokoušeli se proniknout na izraelské území a vypouště zápalné draky a balony.

Nepokoje „Pochodu návratu“ byly doprovázeny konvenční taktikou raketových útoků Hamásu na izraelské civilisty, které v uplynulém roce zranily děti a zabily jednoho Izraelce.

07.04.2019 06:34 Daniel Žingor467Zdroj: World Israel News

Klíčová slova