Praha Jeruzalém

Oficiální TV PA zveřejnila fotografie mrtvých Židů z koncentračních táborů s tím, že jde o oběti izraelského masakru Arabů.

Od: Arutz Sheva, 3.5.2019 3:50

Palestinian Media Watch (PMW) uvádí, že Palestinská samospráva prezentovala, na oficiálním televizním kanálu PA, fotografie obětí holocaustu jako oběti izraelského masakru Arabů.

Oficiální zprávy z televizního vysílání PA prezentovaly fotografii stovek těl Židů, které byly pořízeny v koncentračním táboře v Nordhausenu v Německu – Durynsku, jako obraz Arabů zmasakrovaných v Deir Yassinu v roce 1948. Snímek byl ve skutečnosti pořízen v roce 1945 bezprostředně poté, co Američané tábor osvobodili.

Kanál také prezentoval vězně v pruhovaných uniformách z koncentračních táborů jako pocházející z Deir Yassinu. Podle PMW byl snímek pravděpodobně pořízen v koncentračním táboře Leitmeritz nacházející se původně v Německu, nyní České republice.

Kromě toho, dva snímky z masakru z Sabry a Shatily z roku 1982, který byl spáchán křesťanskými falangisty v Libanonu, prezentovali jako fotografie z Deir Yassinu.

04.05.2019 20:28 Daniel Žingor147Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova