Praha Jeruzalém

Když byl podezřelý ze znásilnění Mahmúd Katusa propouštěn z vězení, křičeli jeho příbuzní „Allahu Akhbar“ a mávali palestinskými vlajkami.

Od: Arutz Sheva, 25.6.1919 13:27

Na základě rozhodnutí státních zástupců o stažení obžaloby proti němu byl Mahmúd Katusa, podezřelý z únosu a znásilnění sedmileté izraelské dívky, v úterý odpoledne propuštěn z vojenské věznice Ofer severozápadně od Jeruzaléma.

Po jeho propuštění z vězení byl Katusa přivítán přáteli a rodinou, z nichž někteří mávali vlajkami OOP a křičeli „Allahu Akhbar“.

„Vymysleli si to na mně,“ řekl Katusa. „Jsem nevinný člověk. Policie si může říkat, co chce.“

Anwar Katusa, bratr podezřelého, se s Mahmúdem setkal, jakmile vyšel z věznice ven.

„Díky Bohu, že pravda vyšla najevo. Naše srdce krvácí nad tím, co se té dívce stalo, ale pravdou je, že Mahmúd to neudělal. Chytněte toho, kdo to udělal.“

V úterý prokurátoři oznámili, že nemají dostatek důkazů, aby mohli předstoupit před soud a žalobu proti 46letému Mahmúdovi Katusovi za znásilnění sedmileté dívky stáhli.

„Je to smutný den,“ řekl obhájce Katusy Nasahf Darwish, „ale na druhou stranu je to také šťastný den, protože byl osvobozen nevinný člověk.“

„Soucítíme s dívkou a její rodinou. Můj klient se však toho, co se stalo, nijak nezúčastnil – přímo ani nepřímo.“

Ale úterní oznámení prokurátora úlohu Katusy v tomto případě neobjasnilo.

I když uznali, že nemají dostatek důkazů, aby mohli tento případ předložit před soud, prokurátoři v úterý napsali, že vyšetřovatelé „věří, že existují důkazy o tom, že dívka byla sexuálně napadena, a že existuje důkazní základ… poukazující na zapojení Katusy do tohoto útoku“.

Katusa je rezidentem města Palestinské samosprávy Deir Qaddis, nedaleko haredim města Modi’in Illit a od 1. května byl ve vazbě.

Minulý týden po dlouhém vyšetřování, během kterého Katusa neprošel polygrafickým testem, podali armádní prokurátoři proti Katusovi obžalobu.

Katusa, který pracoval jako údržbář ve škole v haredim městě nedaleko Modi’inu a také jako stavební dělník ve stejném městě, byl zatčen poté, co byl obviněn z únosu sedmileté dívky ze školy, kde Katusa pracoval a z toho, že ji unesl do nedalekého domu, který rekonstruoval a tam ji znásilnil.

Obžaloba uvedla, že Katusovi pomohli spáchat znásilnění nejméně dva další arabští dělníci tím, že oběti drželi ruce a nohy.

Později oběť označila za pachatele Katusu a ukázala ho učiteli.

Výslech ohledně věrohodnosti výpovědi dítěte k pachatelství Katusy, proběhl krátce poté, co byla podána obžaloba.

Případ postrádal fyzické důkazy, zčásti kvůli rozhodnutí rodiny neoznámit záležitost ihned policii a vyšetřovatelé říkají, že oběť k tomu, aby identifikovala Katusu jako pachatele mohla být vedena svou matkou.

Navzdory tomu, že Katusa během počátečního vyšetřování neprošel polygrafickými testy, to, že dívka identifikovala dům spáchání zločinu, změnilo postavení obžaloby, informovala média v pondělí večer.

26.06.2019 05:22 Daniel Žingor172Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News