Praha Jeruzalém

Anne Neubergerová z Baltimoru, frekventantka denní židovské školy Beis Yaakov, v čele nového ředitelství Národní bezpečnostní agentury pro kybernetickou bezpečnost.

Autor: Marcy Oster, JTA, 25.7.2019 8:29

Ortodoxní Židovka byla vybrána, aby vedla nové ředitelství Národní bezpečnostní agentury pro kybernetickou bezpečnost.

Anne Neubergerová z Baltimoru už v NSA pracuje asi deset let. Pomohla zřídit americké kybernetické centrum a pracovala na pozici šéfky riskmanagementu. V současné době je asistentkou zástupce ředitele agentury.

Dříve byla zástupkyní generálního ředitele amerického námořnictva a pracovala pro Ministerstvo obrany.

43 letá Neubergerová, známá také jako Chani, pochází z ortodoxní rodiny židovského Brooklynu v New Yorku, čtvrti Borough Park, kde podle Yeshiva World News navštěvovala židovskou denní školu pro dívky Bais Yaakov. Je absolventkou Touro College v New Yorku a Columbia Business School a pracovala v programu White House Fellows.

Neubergerová pro The Wall Street Journal řekla, že bude aktivněji využívat zpravodajských signálů získaných z operací proti protivníkům. V rámci svého poslání bude ředitelství usilovat o ochranu USA před zahraničními hrozbami sdílením vhledu do konkrétních počítačových hrozeb s ostatními federálními agenturami i se soukromým sektorem.

Podle tisku bude jednou z nejvýše postavených žen v NSA od dob Ann Caracristi, která byla v roce 1980 jmenována zástupkyní ředitele. Neubergerová bude podřízena řediteli agentury generálu Paulu Nakasonemu.

25.07.2019 08:25 Daniel Žingor448Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova