Praha Jeruzalém

„Nepředstavitelné! To musíme ukončit,“ rozpustil ministr Smotrich schůzku vězněných vůdců Hamasu pořádanou se souhlasem vězeňské služby.

Od: Arutz Sheva, 3.9.2019 10:17

Ministr dopravy Bezalel Smotrich (Yamina) ukončil setkání teroristů Hamasu vězněných v Izraeli, ke kterému došlo se souhlasem vězeňské služby.

„Toto podřízené a zbabělé chování vůči teroristům Hamasu ve vězení je prostě nepředstavitelné. Nevím, kdo je za to zodpovědný, ale toto musíme ukončit,“ řekl Smotrich.

Haaretz informoval, že Izraelská vězeňská služba (IPS) se dost nestandardně dohodla na společném setkání vůdců vězňů Hamasu vězněných v Izraeli.

Teroristé věznění v Izraeli v posledních dnech hrozí, že budou držet hladovku, a někteří už dnes vrátili jídlo a předložili IPS požadavky ohledně možností komunikace s těmi, kdo jsou mimo vězení.

Schůze se konala ve věznici Ramon se souhlasem IPS a jako součást tohoto kroku zde byli speciálně přivezeni někteří vůdci Hamasu věznění v jiných izraelských věznicích.

Mezi účastníky byli teroristi, kteří plánovali útok v hotelu Park v Netanyi, a teroristi, kteří plánovali útok na hebrejské univerzitě v kampusu Mount Scopus v Jeruzalémě.

Teroristi poté, co pro ně se souhlasem premiéra nainstalovali veřejné telefony, požadují prodloužení doby dovolených telefonních rozhovorů.  Dříve naopak požadovali jejich odstranění s odůvodněním, že poškozují jejich zdraví.

Vězeňská služba uvedla: „Nemáme v úmyslu řešit provozní problémy ve věznicích.“

05.09.2019 08:47 Daniel Žingor192Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova