Praha Jeruzalém

IDF zvažuje plán zakázat ženám ze smíšených bojových jednotek, aby mohly být po dokončení povinné služby povolány jako zálohy.

Od: Arutz Sheva, 6. 10. 1919 22:49

Podle nového plánu, který zvažuje izraelská armída, mohou být ženy ze smíšených bojových jednotek IDF po dokončení své povinné služby trvale osvobozeny od nástupu do záloh.

Podle nedělních zpráv Channel 12, IDF v současné době zvažuje plán na ukončení rezervní povinnosti pro ženy ze smíšených bojových jednotek, jako je například Karakalský prapor. Až dosud byly tyto vojačky povolávány k rezervní službě, stejně jako muži.

„Právě teď pracuje úsek ředitelství lidských zdrojů na plánu, který zvažuje otázku integrace ženských bojových vojáků z lehkých pěchotních jednotek v IDF,“ říká dokument Interního ředitelství lidských zdrojů IDF.

Mluvčí IDF na tyto zprávy reagovat tím, že „Stovky žen v bojových jednotkách slouží v IDF na různých pozicích a vojačky, které strávily povinnou službu v dělostřeleckých jednotkách, sboru bojových zpravodajců a „ Oketz“, což je jednotka zvláštních sil, budou i nadále vyzvány, aby po dokončení povinné služby sloužily ve svých jednotkách i jako zálohy. Ženy a muži z lehkých pěchotních jednotek budou po své povinné službě přesunuty do nouzové bojové rezervy a budou povoláni k misím až na základě operačních potřeb.“

07.10.2019 06:31 Daniel Žingor129Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova