Praha Jeruzalém

Nizozemský parlament odhlasoval zastavení pomoci Palestinské samosprávě kvůli platbám teroristům.

Od: Arutz Sheva, 20.11.2019 20:20

Nizozemský parlament odhlasoval zastavení veškeré pomoci Palestinské samosprávě a při tom se odkazoval na platby, které PA převádí odsouzeným teroristům a jejich rodinám.

Ve vysvětlení svého rozhodnutí nizozemští zákonodárci napsali, že jsou proti jakýmkoli penězům placeným PA, protože jsou si vědomi, že se některé z těchto prostředků používají na placení měsíčních stipendií teroristům a jejich rodinám.

Toto je pro PA druhé těžce zkousnutelné rozhodnutí. Včera se nizozemští zákonodárci rozhodli, že budou kontaktovat zákonodárce EU a otevřou případ, aby bylo uzákoněno, že označování izraelských produktů je „ve srovnání s jinými oblastmi konfliktu diskriminační“.

Nizozemský parlament souhlasil s označováním izraelských produktů podle nových právních předpisů EU pouze tehdy, bude-li takto označována i veškerá jiná produkce v konfliktních oblastech. Podle Yisrael HaYom byl tento zákon protlačen lobováním křesťansko-sionistických skupin.

Izraelský velvyslanec v Nizozemsku toto rozhodnutí ocenil: „Doufám, že se celá EU bude řídit holandským příkladem, minimálně pak, že Holandsko nebude označovat izraelské zboží.“

21.11.2019 06:10 Daniel Žingor550Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova