Praha Jeruzalém
https://youtu.be/yWoW87lCiz8

Muž byl zatčen poté, co bylo zveřejněno video, jak v metru odtěžuje židovské děti.

Od: Arutz Sheva, 24.11.2019 2:52

Muž byl v sobotu večer zatčen poté, co bylo zveřejněno video, jak v metru odtěžuje židovské děti.

Klip, uveřejněný na YouTube, ukazuje muže, jak dvěma chlapcům s kippami na hlavách a jejich otci předčítá antisemitské pasáže z Bible.

Britská dopravní policie začala incident šetřit na základě záběrů, zaznamenané spolucestujícím v londýnském metru.

Podle BBC policie uvedla, že v Birminghamu zatkla muže pro podezření z rasově motivovaného trestného činu.

Muslimská žena, která si svým zásahem zaznamenaném na videu získala všeobecnou podporu a ocenění, řekla, že „by to neváhala udělat znovu“.

Asma Shuweikh z Londýna uvedla, že by si přála, aby v momentě, kdy začal být muž agresivní vůči ostatním cestujícím, zasáhlo více lidí.

Když vzpomínala na páteční konflikt, řekla, že „kdyby to udělali všichni, nemyslí si, že by to eskalovalo tak, jak se to potom stalo.“

„Jsem matkou dvou dětí a vím jaké to je být v takové situaci, a taky bych chtěla, aby mi případně někdo pomohl,“ dodala.

Spolucestující Chris Atkins, který hádku zaznamenal a pak se přesunul na sedadlo mezi chlapce a muže, řekl: „Byly to děti, které mě opravdu dostaly a všichny ostatní, jen na ně řval. Bylo to strašné v každém ohledu.“

Zpráva zveřejněná britskou židovskou komunitou v srpnu zjistila, že ve Spojeném království bylo za prvních šest měsíců roku 2019 zaznamenáno rekordních téměř 900 antisemitských incidentů.

Vládní zpráva zveřejněná minulý měsíc zjistila, že počet zločinů z nenávisti vůči Židům kvůli jejich náboženství se v roce 2018 v Anglii a Walesu téměř zdvojnásobil.

24.11.2019 06:12 Daniel Žingor166Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News