Praha Jeruzalém

Omarová měla údajně využít své pozice ve Sněmovně reprezentantů k přístupu k citlivým informacím, které předala Kataru, a prostřednictvím něho potom Íránu.

Autor: Mordechai Sones, 26.11.2019 14:27

Abdulla Almanai z Al Arabiya English uvádí, že americká kongresmanka Ilhan Omar byla naverbována zahraniční vládou, předala jí citlivé informace, které byly následně předány Íránu a poté dostala od zahraniční vlády peníze. List se odkazuje na přísežné prohlášení kanadského obchodníka před floridským soudem.

Ve svědeckém záznamu videa z Toronta v Kanadě u floridského okresního soudu z 23. října je řečeno, že Alan Bender narozený v Kuvajtu má vztahy s vládami a královskými představiteli na Středním východě, včetně Kataru. Říká, že se setkal s katarským ministrem pro otázky bezpečnosti Mohammadem bin Ahmedem bin Abdullah al-Masnadem a dvěma dalšími vysokými katarskými představiteli.

Tito tři údajně vyjádřili uznání za meteorický vzestup Omarové a řekli: „Kdyby nebylo našich peněz, byla by Ilhan Omarová jen dalším černým somálským uprchlíkem v Americe, který by o víkendech posluhoval u stolů,“ tvrdí Benderova přísaha. Výpověď byla získána listem Al Arabiya English a ověřena právním zástupcem žalobců.

Americká a turecká média už dříve informovala, že se Omarová, když byla v roce 2017 juniorskou zástupkyní za Minnesotu, setkala s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem a klíčovým zastáncem Muslimského bratrstva. Podle Bendera se Omarová setkala s Erdoganem a údajně mu přísahala věrnost.

Bender také tvrdí, že jakmile se Omarová ujala úřadu, využila svého postavení ve Sněmovně reprezentantů pro přístup k citlivým informacím, které předala Kataru, a prostřednictvím něho do Íránu.

27.11.2019 05:10 Daniel Žingor765Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova