Praha Jeruzalém

Ministr obrany Naftali Bennett řekl, že IDF mění svou politiku vůči Íránu – cílem je vytlačit všechny íránské síly ze Sýrie.

Od: Arutz Sheva, 30.11.2019 18:51

Podle zpráv Kan 11 News ministr obrany Naftali Bennett (Nová pravice) uvedl, že pracuje na změně izraelské politiky týkající se Íránu s cílem vytlačit íránské síly ze Sýrie.

Bennett uvedl, že IDF zintenzivní své operace proti Íránu v Sýrii a bude útočit na jakoukoli íránskou vojenskou přítomnost zde, včetně základen, které přímo nesouvisí s odpalováním raket.

Zpráva dodává, že Bennett sdílel své plány s vysokými představiteli Ruska a Spojených států, kteří se změnou izraelské politiky souhlasili.

Bennett věří, že pokud by Izrael proti Íránu v Sýrii nejednal, byla by oblast brzy zaplavena tisíci raketami, stejně jako v Libanonu.

„Nebudeme schopni odradit Írán cílenými útoky,“ řekl Bennett. „Je mnohem levnější zabránit Íránu, aby se tam etabloval, než následně plně chránit domácí frontu.“

Minulý týden, v reakci na čtyři rakety odpálené na Golanské výšiny, zaútočila IDF na desítky cílů v Sýrii patřící íránským jednotkám Quds a syrské armádě.

01.12.2019 05:44 Daniel Žingor192Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova