Praha Jeruzalém

Nadav Argaman údajně varoval ministry před důsledky krácení plateb daňových příjmů PA.

Od: Arutz Sheva, 30.12.2019 1:07

Šéf Izraelské bezpečnostní agentury (Shin Bet) Nadav Argaman v neděli varoval před důsledky odečtení finančních prostředků z peněz převedených Izraelem Palestinské samosprávě.

Podle zprávy Baraka Ravida z Channel 13 News, Argaman během diskuse kabinetu řekl, že krácení finančních prostředků je legální, nicméně by tento krok mohl mít negativní dopad na vztahy s Palestinskou samosprávou.

„Krácení finančních prostředků by mohlo v této oblasti způsobit nepokoje,“ řekl údajně šéf Shin Bet ministrům kabinetu. „Vláda se musí rozhodnout, jaké vztahy chce s Palestinskou samosprávou mít.“

Izraelský bezpečnostní kabinet v neděli schválil návrh ministra obrany Naftaliho Bennetta na snížení o 149 milionů šekelů (43 milionů dolarů) z daňových prostředků, které Izrael převádí na PA, kvůli 149 milionům šekelů, které PA loni vyplatila rodinám teroristů.

Náměstek ministra obrany Avi Dichter, který zákon proti „Pay to Slay“ (platbám za vraždy) inicioval (ten odečítá platy teroristů z prostředků převáděných na PA), řekl: „Blahopřeji ministru Bennettovi k předložení zprávy ke schválení kabinetu na základě zákona, který jsme v Knessetu spolu Yeshem Atidem a Elazarem Sternem prosadili. Příliš dlouho jsme Palestinské samosprávě umožňovali platit platy teroristům. A s tím už je – podle zákona, který jsme v Knessetu schválili – konec.“

Jen ke dnešnímu dni Izrael srovnal platby za to, co bylo zaplaceno palestinským uvězněným teroristům, propuštěným vězňům a jejich rodinám, ve výši 500 milionů šekelů za rok 2018.

30.12.2019 06:53 Daniel Žingor162Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova