Praha Jeruzalém

Libanonská síť napojená na Hizballáh uvádí, že izraelská letadla zaútočila na nákladní vůz poblíž Al Bukamalu na hranici Iráku a Sýrie.

Elad Benari, 10.1.2020 4:56

Libanonská televizeí Al-Mayadeen napojená na teroristickou organizaci Hizballáh, ve čtvrtek večer informovala, že izraelská letadla zaútočila na kamion zbraní na hranici Iráku a Sýrie.

Zdroje citované kanálem uvedly, že pár minut poté, co se „nepřátelská letadla“ objevila v Al Bukamal ve východní Sýrii v oblasti Al-Qa’im, došlo na hranici k hlasitému výbuchu.

Iráčtí kmenoví představitelé řekli libanonské televizi, že byl útok zaměřen na kamiony a lidi. Syrská Oranizace pro lidská práva informovala, že byl útok zaměřen na zbraně a vozidla patřící íránským milicím v oblasti Al Bukamal.

V tuto chvíli není jasné, zda došlo k obětem. Ani milice, ani Irák ani Sýrie se k incidentu nijak oficiálně nevyjádřili.

Před dvěma týdny syrská Oranizace pro lidská práva uvedla, že při raketovém útoku na íránské milice v Al Bukamalu zahynulo pět lidí.

O tři dny dříve byli při leteckém útoku poblíž syrského hlavního města Damašku rovněž zabiti nejméně tři bojovníci – to bylo také připsáno na vrub Izraeli.

Okolí Al Bukamalu bylo v posledních měsících napadeno několikrát. Většina těchto útoků je přičítána Izraeli, twn ovšem tyto zprávy nijak nekomentuje.

10.01.2020 05:38 Daniel Žingor640Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova