Praha Jeruzalém

Volání po boji proti židovskému státu nevychází tentokrát od nikoho menšího než samotného vůdce Ajatolláha Ali Khameneiho a jeho ministra zahraničí Javada Zarifa.

Od: United with Israel, 13. února 2020

Íránští vůdci využili platformu Twitteru, aby vyzvali ke svaté válce – džihádu – proti Izraeli a USA.

Tyto vzkazy odrážejí už vyslovené íránské hrozby k „vymazání Izraele z mapy“, ale tentokrát nevzešly od nikoho menšího, než nejvyššího íránského vůdce Ajatolláha Ali Khameneiho a jeho ministra zahraničí Javada Zarifa.

Tyto tweety jasně porušují pravidle provozování Twitteru.

A opravdu – čtyři američtí senátoři spojili své síly a napsali dopis generálnímu řediteli společnosti Twitter Jackovi Dorseyovi, aby tento gigant sociálních médií zakázal (íránským) vůdcům takovéto nenávistné projevy.

Dopis, který byl odeslán minulý týden, byl iniciován senátorem Tedem Cruzem a podepsali jej společně senátoři Tom Cotton, Marsha Blackburn a Marco Rubio. Podle The Jerusalem Post, který obdržel kopii dopisu, senátoři uvedli, že by „blokování Khameneího, Zarify a dalších oficiálních účtů režimu bylo v souladu s výkonným nařízením 13876 vydaným prezidentem USA Donaldem Trumpem v červnu 2019.“

„Všichni Američané – včetně Dorseyho a Twitteru – mají zakázáno„ přispívat nebo poskytovat… zboží nebo služby mimo jiné i Khameinimu a Zarifovi,“ uvádí dopis s odkazem na Trumpovo nařízení.

Není to poprvé, kdy Twitter obdržel od amerických politiků podobnou stížnost. V loňském roce si mezistranická skupina amerických zákonodárců stěžovala, že je americké právo porušováno tím, že je umožněno zveřejňovat příspěvky na sociálních sítích organizacím, které USA označily za teroristické. Twitter v listopadu zareagoval pozastavením všech účtů přidružených k Hamasu a mnoha účtů, nikoli ale všech, patřících Hizballáhu.

Nesmíme si myslet, že tweety jsou jen „pouhá slova“. Minulý týden po výzvách iránského režimu, které zahrnovaly i Khameiniho výzvu „vytlačit sionistického nepřítele a USA džihádem“, zahájili Palestinci novou teroristickou vlnu (včetně tří útoků za 12 hodin). Ty zahrnovaly útok automobilem, který zranil dvanáct izraelských vojáků, střelbu, žhářský útok, který zničil oblast v Gush Etzionu a raketové útoky na izraelské občany.

Slova mají své důsledky a íránské podněcování je nebezpečné, smrtící a musí být zastaveno!

16.02.2020 05:53 Daniel Žingor160Zdroj: United with Israel

Klíčová slova