Praha Jeruzalém

Útok připisovaný Izraeli zničil místa skladů zbraní na mezinárodním letišti v Damašku. Izrael to nekomentuje.

Autor: Elad Benari, 18.2.2020 2:01

Satelitní fotografie zveřejněné společností ImageSat International (ISI) ukazují sklady a velitelství, které byly minulý čtvrtek při leteckém útoku v Sýrii úplně zničeny.

Fotografie, které se objevily ve zprávě společnosti, ukazují těžké škody způsobené několika místům na mezinárodním letišti v Damašku, včetně budov určených k ukládání munice a raket typu vzduch-země.

Syrská média připisují útok Izraeli a dokonce uvedla, že syrské systémy protivzdušné obrany zachytily „nepřátelské rakety“ odpálené z Golanských výšin.

Syrská Organizace na ochranu lidských práv, která sídlí v Británii a využívá zdrojů místních syrských aktivistů, uvedla, že letecký úder zabil sedm vojáků.

Týden před tím byl letecký úder v Damašku (opět připsaný na vrub Izraele) zaměřen na základny používané íránskými milicemi.

Syrská Organizace na ochranu lidských práv uvedla, že tento letecký útok zabil 23 syrských a nesýrských bojovníků napojených na syrský režim prezidenta Bashara Al-Assada.

Minulý měsíc Organizace na ochranu lidských práv informovala, že při leteckém útoku na íránské cíle v Sýrii, které údajně provedlo izraelské letectvo, zahynuli nejméně tři lidé.

Dlouhodobou izraelskou politikou je tyto incidenty nijak nekomentovat.

18.02.2020 05:49 Daniel Žingor189Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova