Praha Jeruzalém

Mluvčí teroristické skupiny Islámský džihád uvedl, že život v „osadách“ na hranicích s Gazou se díky jejich útokům stal „peklem“.

Autor: Dalit Halevi, 26.2.2020 2:06

Abu Hamza, mluvčí „vojenského křídla“ Islámského džihádu, brigád Al-Quds, v úterý prohlásil, že teroristé této organizace spolu s teroristy z jiných palestinských organizací dokázali obrátit život v „osadách“ z okolí Gazy v „peklo“ a „místo, kde se nedá žít.“

Abu Hamza v Khan Yunis promluvil následně poté, co jejich skupina vypálila na jižní Izrael přes 80 raket. Řekl, že jakýkoli akt odporu je „legitimní“ a získává podporu veřejnosti, a že „jsou hrdí na oběť své prolité krve, takže teď může jejich (palestinský a islámský) národ žít důstojně.“

Abu Hamza také zdůraznil, že brigády Islámského džihádu Al-Quds a dalších organizací nijak neřeší ostřelování v reakci na jejich ostřelování a krveprolití v reakci na jejich krveprolití, s tím, že bojovníci Džihádu jsou na válku připraveni.

Abu Hamza ve zprávě „izraelské okupaci“ uvedl, že pokud Izrael v pásmu Gazy zasáhne, Islámský džihád se mu postaví. Brigády Al-Quds budou i nadále „v čele boje, dokud nebude vítězství dokončeno,“ dodal.

V pondělí poté, co Islámský džihád vypálil na Izrael desítky raket, údajně následně požádal o příměří.

Příměří vstoupilo v platnost v pondělí večer a zatímco byl přes noc opravdu dodržován klid, tisíce studentů v jižním Izraeli zůstaly doma a školy zůstaly preventivně uzavřené.

26.02.2020 05:56 Daniel Žingor206Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova