Praha Jeruzalém

Namísto autosalonu „Classic Days“ bude v Berlíně pořádána demonstrace protižidovského dne Al-Quds, lamentují organizátoři.

Od: United with Israel, 25. února 2020

Podle organizátora autosalonu v Berlíně je místní úřady donutily zrušit 7. ročník automobilové show „Classic Days“, aby se mohla uskutečnit protižidovská demonstrace Al-Quds. Obě akce se měly konat v hlavní berlínské nákupní čtvrti.

Podle zprávy německé internetové stránky B.Z. byla „protižidovská demonstrace dny Al-Quds úřady povolena současně“ s autosalonem.

„Je to pro Berlín ostuda,“ řekl pořadatel autosalonu Frank Peppel. „Několik set tisíc návštěvníků musí ustoupit radikálům, kteří protestují proti Židům.“

Peppel požádal o povolení akce už loni v květnu, řekl. Úřady však odpověděly až o šest měsíců později, 7. ledna. Řekly, že dny Al-Quds mají před autosalonem přednost, řekl Peppel.

Peppel uvedl, že na akci již bylo pozváno 26 000 majitelů klasických automobilů a podle EN24 news už na registračních poplatcích vybral 400 000 eur.

„Jsou tady globální hráči jako Lamborghini, Volvo nebo Audi,“ řekl. „Ti přijíždějí s napěchovanými kamiony a mraky zaměstnanců. To nemohu jen tak odložit.“

Účastníci berlínské protizraelské akce pocházejí z teroristických skupin, jako je Hizballáh a Lidová fronta za osvobození Palestiny. Připojili se k nim také němečtí neonacisté. Pronášejí se tady ohnivé projevy proti Izraeli a „sionistům“. Není neobvyklé, že davy zpívají „Smrt Izraeli“ a „Smrt Americe“.

Přestože německá židovská komunita, izraelská a americká vláda požádaly německou kancléřku Angelu Merkelovou a berlínského starostu Michaela Müllera o zákaz těchto nenávistných demonstrací, podle Jerusalem Post byly jejich prosby ignorovány.

V roce 2019, izraelský velvyslanec v Německu Jeremy Issacharoff  vystoupil na demonstraci proti shromáždění Al-Quds. O této události tweetoval: „Tato nehorázná antisemitská a nenávistná akce by měla být zakázána. Írán jako hlavní sponzor terorismu, sériový porušovatel lidských práv, který se snaží podkopat jakoukoli šanci na mír na Blízkém východě, nemá v Berlíně místo.“

Dny Al-Quds se po celém světě konají od roku 1979. Poprvé to navrhl Ebrahim Yazdi, první ministr zahraničí Íránské islámské republiky Ruhollaha Khomeiniho, vůdce íránské revoluce, jako každoroční protestní protiionionistický den.

26.02.2020 06:25 Daniel Žingor586Zdroj: United with Israel

Klíčová slova