Praha Jeruzalém

Íránské Ministerstvo zdravotnictví hlásí 49 nových úmrtí na koronavirus. To je nejvyšší počet za 24 hodin od začátku vypuknutí nákazy.

Autor: Elad Benari, 9.3.2020 5:10

Íránské ministerstvo zdravotnictví v neděli informovalo o 49 nových úmrtích na koronavirus, což je nejvyšší počet za 24 hodin od začátku vypuknutí nákazy koronaviru v zemi, uvedla France24.

„Nejméně 194 našich krajanů, kteří onemocněli onemocněním COVID-19, zemřelo,“ uvedl na tiskové konferenci mluvčí íránského ministerstva zdravotnictví Kianoush Jahanpour.

Vypuknutí epidemie nového koronaviru, který způsobuje nemoc COVID-19, v Íránu, je jednou z nejsmrtelnějších mimo Čínu, kde se virus koncem minulého roku objevil.

Jahanpour dodal, že za posledních 24 hodin bylo také potvrzeno 743 nových nakažených, čímž se jejich celkový počet zvýšil na 6 566 ve všech 31 íránských provinciích.

S 1 805 nakaženými zůstává hlavní město Teherán provincií s nejvíce případy, poznamenal.

I mimo Teherán se ovšem situace v provinciích nadále zhoršovala. Jahanpour uvedl, že v Qom a v okolí Qom, svatého šíitského města jižně od Teheránu, kde byly hlášeny první případy, bylo celkově zjištěno 685 případů.

Řekl také, že počet případů „rychle roste“ i v Isfahanu, oblíbené turistické destinaci, kde bylo tímto virem zasaženo 564 lidí.

V Íránu došlo k velkému počtu úmrtí způsobených koronavirem. Mezi jeho oběti patří i poradce Ayatollaha, bývalý velvyslanec, nově zvolený poslanec, poradce iránského ministra zahraničí Mohammada Javada Zarifa a znovuzvolený poslanec, který zemřel v sobotu.

09.03.2020 06:03 Daniel Žingor182Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova