Praha Jeruzalém

Hanan Ashrawiová obviňuje Izrael z poskytování „ochrany osadníkům, kteří terorizují Palestince“.

Autor: Dalit Halevi, 12.3.2020 5:01

Hanan Ashrawiová, členka výkonného výboru OOP, ve středu vyzvala mezinárodní společenství, aby Izraeli nedovolilo, aby využil globální zdravotní a hospodářské krize a „anektoval palestinská okupovaná území“, jak uvedla.

Ve svém prohlášení Ashrawiová uvedla, že „Izrael využívá rozšíření koronaviru k urychlení procesu anektování území v Judeji a Samaří a poskytuje ochranu ozbrojeným extremistickým osadníkům, aby pokračovali v „teroru“ proti „bezmocnému“ palestinskému lidu.“

Ashrawiová hovořila o oznámení ministra obrany Naftaliho Bennetta o začátku plánování projektu „Cesta suverenity“, který spojí Jeruzalém s Ma’aleh Adumim a také s plánovanou výstavbou v E1.

„Aktivita osadníků proti Palestincům eskalovala po propuknutí koronaviru v Betlémě, což vyžadovalo nasazení rozsáhlých preventivních opatření. Ve stejnou dobu osadníci v oblasti Betléma zlikvidovali 1200 stromů, pokusili se unesit dva nezletilé ve vesnici Turmus Ayya, napadli Palestince v Huwwara a Burinu a vnikli do sousedství Al-Tira v Ramalláhu,“ obvinila Ashrawiová Izrael.

12.03.2020 05:03 Daniel Žingor398Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova