Praha Jeruzalém

Kvůli hrozbě koronaviru vyjádřil vůdce Modré a bílé otevřenost vůči vládě národní jednoty spolu s Netanjahuem.

Autor: Gary Willig, 12.3.2020 21:59

Předseda Modré a bílé Benny Gantz souhlasil s tím, že s premiérem Netanjahuem ve čtvrtek večer projedná možnost vytvoření nouzové vlády národní jednoty. Dříve tuto možnost odmítl byť jen zvážit, dokud Netanjahu nerezignuje.

„Modrá a bílá, kterou vedu, podporuje a bude podporovat společný boj proti epidemii koronaviru a jejím dopadům. Jak jsme byli dosud, budeme i nadále státničtí a zodpovědní. V této situaci bychom byli ochotni diskutovat o ustavení široké nouzové vlády národní jednoty, která by zahrnovala zastoupení všech. Kvůli občanům Izraele a Státu Izrael jsme vynaložili veškeré úsilí na podporu tohoto kroku,“ řekl Gantz.

Předseda vlády Netanjahu předtím vyzval Gantze, aby se s ním dnes večer setkal, aby prodiskutovali vytvoření vlády národní jednoty, která by bojovala proti epeidemii koronaviru.

„Vyzývám k ustanovení nouzové vlády národní jednoty a to bez otálení a odmítání. Byla by to nouzová vláda na omezenou dobu abychom společně bojovali za záchranu životů tisíců civilistů. Politiku musíme odložit stranou – později se vrátíme do bodu, kde jsme teď.“ řekl Netanjahu.

13.03.2020 05:25 Daniel Žingor186Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova