Praha Jeruzalém

PA a orgánizace bojující za lidská práva pomáhají rodičům „mučedníků“ Hamasu v kampani za mezinárodní podporu.

Autor: Dalit Halevi, 12.3.2020 22:51

Rodiny teroristů, jejichž těla drží Izrael, zahájily novou mediální a právní kampaň s cílem vnést otázku návratu ostatků do agendy mezinárodního společenství a stíhat izraelské představitele.

Noviny Hamasu Falestin informovaly, že otec Bahaa Aliyana, teroristy Hamasu odpovědného za Jeruzalémský autobusový útok v roce 2015, při kterém byli zavražděni dva Židé (z nichž byl jeden 60-ti letý muž) a 10 dalších bylo zraněno, řekl, že rodiny mučedníků pracují koordinovaně se skupinami za lidská práva a vyvíjí tlak na Izrael, aby vrátil těla jejich dětí.

Podle Aliyana, který zastupuje rodiny „mučedníků“, jejichž těla drží Izrael, vzneslo Ministerstvo spravedlnosti PA otázku před ICC, aby právně řešilo izraelské „zločiny“ a „rasismus“.

Aliyan rovněž uvedl, že od „Al-Quds“ nebo „Intifady nožů“ z října 2015 zadržuje Izrael těla 52 arabských teroristů. Očekává se tedy, že v blízké budoucnosti budou zástupci rodin „mučedníků“ cestovat do zahraničí spolu s jejich právními poradci, aby se pokusili ovlivnit mezinárodní společenství.

13.03.2020 06:26 Daniel Žingor137Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova