Praha Jeruzalém

Nově zvolený předseda Knessetu se loučí s Yairem Lapidem a Moshe Ya’alonem: Děkuji vám za cestu, kterou jsme spolu minulý rok ušli.

Autor: Hezki Baruch, 27.3.2020 1:09

Gantz: Izrael nesmí být v tak náročném období vtažen do čtvrtých voleb

Nově zvolený předseda Knessetu se loučí s Yairem Lapidem a Moshe Ya’alonem: Děkuji vám za cestu, kterou jsme spolu minulý rok ušli.

Nově zvolený předseda Knessetu Benny Gantz, předseda strany Israel Resilience, ve čtvrtek večer vysvětlil své rozhodnutí sestavit s premiérem Binyaminem Netanjahuem vládu národní jednoty.

Gantz poděkoval svým partnerům z Modré a bílé, kteří se od Israel Resilience odtrhli a vytvořili nezávislou frakci.

„Yaire (Lapide), Bogie (Ya’alone), děkuji za cestu, kterou jsme spolu minulý rok ušli. V mých očích budete vždy patrioti milující svou zemi a pracující pro ni, ať už jste kdekoli.“

Gantz vysvětlil své rozhodnutí jít do vlády s Netanjahuem takto: „Ve finále se domnívám, že by Izrael neměl být, kvůli našemu nesouhlasu,  vtažen do čtvrtých voleb v tak náročném období, kdy země čelí kronavírové krizi a jejím důsledkům. Izrael je na prvním místě.“

Zatím se zdá, že Gantz a jeho Israel Resilience obdrží ministerstva zahraničí, obrany, spravedlnosti, komunikací a kultury, jakož i předsednictví Výboru pro zahraniční věci a obranu v Knessetu.

Channel 13 News ve čtvrtek informovaly, že další pravicové strany obdrží mimo jiné ministerstvo financí, předsedu Knessetu, ministerstvo dopravy, ministerstvo vnitra, ministerstvo vnitřní bezpečnosti, ministerstvo zdravotnictví a finanční výbor. Očekává se, že Yuli Edelstein bude znovu jmenován předsedou Knessetu a vrátí se tak na místo, které zastával posledních sedm let.

27.03.2020 05:01 Daniel Žingor142Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova