Praha Jeruzalém

Uzamčení bude trvat od úterý 16:00 do pátku 7:00. Občané tedy nebudou moci v během Sederové noci opustit své domovy.

Od: Arutz Sheva, 6.4.2020 21:15

Premiér Benjamin Netanjahu oznámil všeobecné uzamčení všech izraelských měst od úterý 16:00 do pátku. Během této doby bude zakázáno jakékoli cestování mezi městy. Toto zablokování je reakcí na obavy, že se koronavirus může dále šířit během svátku Pesach.

„Příští dny určí směr – pokrok nebo ústup a pro mnoho lidí – život nebo smrt,“ řekl Netanjahu na začátku svého vystoupení.

„Každý, kdo si myslí, že koronavirová krize může skončit třeskem a bude hotovo, se mýlí. Pokud jde o zdraví a život izraelských občanů, nesmí existovat žádné zkratky. Viděli jsme, co se stalo před měsícem během Purimu, kdy se virus masově rozšířil. Pesach nebude Purim. Každý bude Seder slavit sám,“ dodal Netanjahu.

Podle nové směrnice nebudou mít občané během Pesachové noci možnost opustit své domovy. V Jeruzalémě se očekává, že bude zakázáno cestovat i mezi sousedními čtvrtěmi.

Očekává se, že ministerský výbor schválí tato nová nařízení předsedy vlády Netanjahua a generálního ředitele Ministerstva zdravotnictví dnes večer.

Veřejná doprava v židovském sektoru bude navíc od zítřejšího večera až do neděle zastavena. V neděli bude veřejná doprava pokračovat v provozu od 5:00.

07.04.2020 05:36 Daniel Žingor258Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova