Praha Jeruzalém

Mluvčí PA tvrdí, že se koronavirus pod správou PA šíří, protože Izraelci ignorují preventivní opatření.

Autor: Elad Benari, Kanada, 14.4.2020 23:23

Počet potvrzených případů koronaviru na územích spravovaných Palestinskou samosprávou vzrostl v úterý na 287, uvedl mluvčí kabinetu Ibrahim Milhem.

Milhem se také vrhl na Izrael a obvinil ho z toho, že je zodpovědný za šíření koronavirů na území Judeje a Samaří pod správou PA.

„Izraelci neberou preventivní opatření vážně, protože milují peníze a chtějí udržet kola průmyslu v chodu,“ prohlásil podle Kan 11 News.

Milhem dodal, že „osady, benzinové stanice a hotely v Izraeli jsou skleníky epidemie.“

PA už několikrát prohlásila, že „izraelská okupace“ je důvodem šíření koronaviru na jeho území.

V pondělí uvedl člen revoluční rady Fatahu Usáma Al-Qawasmi, že „vláda okupace“ usnadnila šíření koronaviru ve městech v Judeji a Samaří tím, že podnikla kroky proti palestinským arabským dělníkům, kteří nesplnili minimální zdravotní požadavky, zatímco „podnikli všechna bezpečnostní opatření vůči svým občanům.“

Qawasmi dále prohlásil, že „Izrael usnadnil průchod palestinských pracovníků a odmítl provést testy na koronavirus před tím, než se vrátili na území Palestinské samosprávy.“

Minulý týden vůdce kabinetu PA Mohammad Shtayyeh naléhal na palestinské Araby, aby se vyhnuli návštěvě „izraelských osad“, aby zastavili šíření viru.

15.04.2020 04:42 Daniel Žingor153Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News