Praha Jeruzalém

Při příležitosti Memorial Day odsoudil Yair Netanjahu Evropskou unii za financování „hanebností“. „Brzy bude celá vaše zlá organizace mrtvá.“

Autor: Marcy Oster, JTA, 29.4.2020 10:14

Ve svém tweetu vyzval Yair Netanyahu, syn izraelského předsedy vlády, k navrácení „svobodné, demokratické a křesťanské“ Evropy, a kritizoval spojení Arabského vzpomínkového dne izraelsko-palestinské samosprávy s výročím Memorial Day.

Netanjahuův příspěvek v úterý na Yom Hazikaron (Memorial Day), reagoval na tweet delegace Evropské unie (EU) Státu Izrael @EUinIsrael, přičemž poukázal na její účast na letošním slavnostním ceremoniálu sponzorovaném Combatants for Peace and Rodents Circle, na Zoomu, který zaznamenal rekord 200 000 účastníků.

„Hamba vám, že financujete hanebnosti v nejposvátnějším dni izraelského kalendáře!“ Napsal Yair Netanyahu. „Máme jeden den v roce, abychom si vzpomněli na naše padlé vojáky! A vy ho znesvětíte „památkou“ palestinským teroristům! EU je nepřítelem Izraele a nepřítelem všech evropských křesťanských zemí! Schengenská zóna je mrtvá a brzy bude také celá vaše zlá globalistická organizace a Evropa se vrátí jako svobodná, demokratická a křesťanská!“

Schengenská zóna zahrnuje 26 evropských států, které na svých vzájemných hranicích oficiálně zrušily pasy a všechny ostatní typy hraničních kontrol, a zahrnuje Rakousko, Belgii, Českou republiku, Francii, Německo, Norsko, Polsko, Portugalsko a Švýcarsko.

Netanjahu, který žije se svými rodiči v oficiální rezidenci premiéra a má osobní ochranku, vyvolal kontroverzi i svými předchozími příspěvky na sociálních médiích.

Minulý týden tweetoval zjevnou hrozbu smrti „starým lidem“ protestujícím proti sestavení vlády národní jednoty, kterou po dobu 18 měsíců povede jeho otec, Benjamin Netanjahu, když řekl, že doufá, že se na shromáždění levicových demonstrantů rozšíří koronavirus. Později tento příspěvek smazal a předseda vlády se od komentáře svého syna distancoval.

V roce 2018 Facebook zablokoval jeho účet poté, co sdílel zakázaný obsah, když volal po pomstě za Izraelce zabité v posledních dnech palestinskými teroristy.

30.04.2020 05:38 Daniel Žingor760Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova