Praha Jeruzalém

Arab ve vesnici Huwara střílel na projíždějící izraelské auto, které vezlo dvě nezletilé stopařky. Jedné z nich se podařilo incident nahlásit.

Od: Arutz Sheva, 20.5,2020 18:08

Ve středu odpoledne byl v arabské vesnici Huwara v Samaří nahlášen teroristický útok.

Podle zprávy vydané zástupci regionální rady Samaří začal palestinský Arab střílet na  izraelské vozidlo projíždějící městem Huwara.

Izraelský řidič měl ve voze dva stopařky ve věku 14 a 15 let, z nichž jedna probíhající incident nahlásila na místní bezpečnostní linku.

Izraelskému řidiči se podařilo z vozidla vystoupit a dvakrát pro výstrahu vystřelit do vzduchu, čímž donutili teroristu k útěku.

Podle čtrnáctileté nezletilé, která volala na horkou linku, to proběhlo takto: „Jeli jsme po hlavní cestě a byla tam velká dopravní zácpa. Arab stál na chodníku, ze strany kde jsem seděla já a moje přítelkyně, vytáhl zbraň nabil ji a několikrát po nás vystřelil.“

„Řidič, který nás vezl šlápl na plyn, narazil do aut před námi, vystoupil, zamířil k teroristovi, začal ho pronásledovat a ten utekl.“

Vedoucí místní regionální rady Samaří reagoval na incident slovy, že je izraelský řidič „hrdina, který zabránil tragédii. Prokázal pohotovost a ty mladé dívky, které jely s ním, neztratily hlavu a okamžitě zavolaly na horkou linku“.

„Slibujeme, že nás hrozby nepřítele nevyděsí. Budeme i nadále v této zemi žít, budeme stavět  a budeme se rozvíjet – všude.“

„Děkuji vojákům IDF, kteří okamžitě přijeli, aby toho teroristu chytli a pomohli místním obyvatelům.“

21.05.2020 05:57 Daniel Žingor150Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News