Praha Jeruzalém

Premiér Netanjahu zdůraznil: Pokud dojde k další vlně případů nákazy koronavirem, budou ochranná opatření obnovena.

Od: Arutz Sheva, 30.5.2020 21:42

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu večer promluvi o dramatickém a rychlém nárůstu počtu nových případů nákazy koronavirem v Izraeli.

Netanjahu řekl, že Izrael díky včasným a preventivním opatřením zavedeným vládou nedosáhl tak vysokého počtu mrtvých, jako v jiných zemích.

Zdůraznil také, že u koronaviru, klima není „faktorem“ s tím, že v řadě zemí s podnebím podobným Izraeli, jako jsou Írán, Turecko a Egypt, je počet obětí koronaviry mimořádně vysoký, stejně jako v chladné Belgii.

Netanjahu také uvedl, že vláda znovu otevřela ekonomiku a vzdělávací systém „experimentálně“. Pokud by v Izraeli přišla další vlna nákazy, potom budou ochranná opatření obnovena.

Mezitím Netanjahu řekl, že požádal ministra vnitra a ministra spravedlnosti, aby umožnili navýšení policejních kontrol bezpečnostních opatření proti koronaviru. Až dosud řekl, byly inspekce prováděny ve velmi malém měřítku, to se ale brzy změní.

Zdůraznil, že virus Izrael „nepřeskočí“. „Každý je zodpovědný sám za sebe a musí se postarat o to, aby se neinfikoval ani neinfikoval ostatní.“

„Pokud lidé budou dodržovat pravidla, budeme s B..ží pomocí v bezpečí,“ a dodal, že rozhodnutí, zda bude Izrael potřebovat další restrikce, je na každém Izraelci.

31.05.2020 06:47 Daniel Žingor172Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova