Praha Jeruzalém

Představitel Ministerstva zdravotnictví řekl, že jsou nové případy COVID-19 po celé zemi důvodem k velkému znepokojení.

Od: Arutz Sheva, 4.6.2020 1:58

Vysoký představitel Ministerstva zdravotnictví ve středu varoval, že je Izrael na pokraji druhé vlny, která povede k rozsáhlému propuknutí koronavirové nákazy, informovaly Channel 13 News.

Tento představitel uvedl, že není možné spojit všechny nové případy nákazy po celé zemi s nedávným rozšířením viru na středních školách.

Dodal: „Nemocnice mají těžké případy, jaké jsme tu za dva měsíce neviděli.“

Ministerstvo školství ve středu uvedlo, že bylo uzavřeno 51 škol. Stalo se tak poté, co bylo mezi jejich studenty a pedagogickými pracovníky zjištěno 261 případů nové infekce koronavirem. Asi 8 000 učitelů a studentů je v karanténě.

Ministerstvo zdravotnictví také uvedlo, že byl v posledních 24 hodinách koronavirus diagnostikován u 32 Izraelců a celkový počet případů byl 2 103. Z aktivních případů je 27 ve vážném stavu a 25 je na respirátorech.

Mezi nově nakažené patří rodiče dítěte narozeného v úterý v nemocnici Beilinson a převezené na oddělení péče po předčasném porodu ve Schneiderově centru.

Matka, která je hospitalizována v oddělené části nemocnice  Beilinson, oddělení péče o předčasně narozené děti nenavštívila, ale otec tam jeden večer byl. Dítě bylo na koronavirus testováno a bylo negativní.

Mezitím se počet obětí viru dostal na 291 – v nemocnici Hadassah zemřel 71 letý pacient, který tu ve vážném stavu ležel po dobu jednoho měsíce.

04.06.2020 05:45 Daniel Žingor158Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova