Praha Jeruzalém

Syrská organizace na ochranu lidských práv uvádí, že při leteckých úderech připisovaných Izraeli bylo zabito sedm bojovníků, včetně dvou syrských vojáků.

Autor: Elad Benari, 24.6.20 3:04

Syrská organizace na ochranu lidských práv v úterý večer uvedla, že při leteckých úderech připisovaných Izraeli bylo zabito sedm bojovníků, včetně dvou syrských vojáků.

„Pět proíránských bojovníků bylo zabito při útoku na vojenské středisko patřící proteheránským milicím“ na silnici Sokhna-Deir Ezzor ve východní Sýrii, uvedl šéf organizace Rami Abdel Rahman.

Řekl, že mnoho dalších bylo zraněno, několik z nich prý je v kritickém stavu.

Další dva vojáci syrského letectva byli prý zabiti při druhém náletu na telekomunikační centrum v jižní provincii Sweida, řekl.

Syrská média tyto útoky potvrdila.

„Na naše vojenské pozice v Kababej, západně od Deir Ezzor a v oblasti Al-Sukhna, bylo vypáleno několik nepřátelských raket,“ uvedl vojenský zdroj citovaný oficiální tiskovou agenturou SANA.

„Zároveň byla jedna z našich vojenských pozic zaměřena poblíž města Salkhad v jižním městě Sweida, což mělo za následek smrt dvou mučedníků a zranění dalších čtyř vojáků,“ dodává tento zdroj.

Izrael se k těmto zprávám nijak nevyjádřil.

V posledních měsících došlo v Sýrii k řadě leteckých úderů. Ty se zaměřily na proíránské milice a organizaci Hizballáh, jakož i na konvoje zbraní určené pro Hizballáh.

24.06.2020 05:58 Daniel Žingor86Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova