Praha Jeruzalém

„Máme skvělou vakcínu. Po prázdninách začneme testovat bezpečnost a účinnost, ale máme to,“ uvedl Prof. Shapira.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 6. srpna 2020

Izraelský ústav pro biologický výzkum (IIBR) v Ness Ziona učinil ohlásil další pokrok směrem k vakcíně proti koronaviru (COVID-19) a v říjnu zahájí testování na lidech.

Ministr obrany Benny Gantz navštívil Biologický ústav spolu s ředitelem ústavu prof. Shmuelem Shapirou ve čtvrtek a dozvěděl se o pokroku ve vývoji vakcíny proti koroně.

„Testování na lidech by mělo začít po Velkých svátcích (hebrejských měsících Tishrei),“ prohlásil Gantz.

„Všechny prvotní experimenty byly úspěšné a jsou to skvělé zprávy a velká naděje,“ dodal.

„Stejně jako má IDF speciální jednotky, které vtrhnou a připravují cestu – jste vy speciálními sílami Státu Izrael v oblasti vakcín,“ uvedl po návštěvě.

Shapira vyprávěl, jak IIBR před šesti měsíci vyrazil hledat vakcínu a nyní: „Máme skvělou vakcínu. Po prázdninách začneme testovat bezpečnost a účinnost, ale máme to.“

Vakcinační testy na zlatých sýrských křečcích ukázaly, že sérum, které vyvinuli, je účinné, což připravilo cestu pro testy na lidech.

V květnu IIBR oficiálně oznámil, že dokončil registraci patentu na osm protilátek proti koronaviru, což je další významný krok k vytvoření léku na pandemii.

K dnešnímu dni bylo po celém světě ve 213 zemích registrováno přibližně 19 006 000 případů nákazy koronavirem s více než 711 900 úmrtími a přibližně 12 192 000 uzdravenými.

07.08.2020 06:09 Daniel Žingor145Zdroj: United with Israel

Klíčová slova