Praha Jeruzalém

Po útoku nožem v Petah Tikva, poblíž křižovatky Segula zemřel 39 letý muž. Palestinský Arab pracující v Izraeli byl na místě zatčen.

Od: Arutz Sheva, 26.8.2020 14:25

Ve středu odpoledne byl při teroristickém útoku nožem v centrálním Izraeli zavražděn muž.

K útoku došlo poblíž křižovatky Segula v Petah Tikva.

Třicet devětiletý muž byl při incidentu vážně zraněn.

Na scénu byli přivoláni záchranáři z MDA a oběti před tím, než ji v kritickém stavu evakuovali do Beilinson Medical Center v Petah Tikva, poskytli prvotní ošetření.

Po příjezdu do nemocnice byla však oběť prohlášena za mrtvou.

„Zraněný muž ležel na chodníku v bezvědomí a trpěl krvácejícími ranami na trupu,“ uvedli zdravotníci MDA Ilan Mualem a Hezi Gutman. „Okamžitě jsme začali poskytovat život zachraňující lékařské ošetření včetně obvazování ran, zastavení krvácení a pokročilých resuscitačních technik. Potom jsme ho rychle vzali do mobilní jednotky intenzivní péče a evakuovali jsme ho do nemocnice v kritickém stavu, zatímco jsme pokračovali v pokusech ho oživit.“

Teroristu – rezidenta Palestinské samosprávy s bydlištěm v oblasti Shechem (Nabulus) a pracujícího v Izraeli, zadrželi policisté na místě činu.

Policie předala teroristu k výslechu agentuře pro vnitřní bezpečnost Shin Bet.

Očitý svědek Urel Torati pro Channel 13 uvedl, že terorista bodl oběť pětkrát až šestkrát velkým nožem.

„Řídil jsem v autě, když jsem najednou viděl nůž, něco jako velký řeznický nůž. (Terorista) ho vrazil do těla oběti asi pětkrát nebo  šestkrát. Viděl jsem spoustu krve. Okamžitě jsme zastavili auto a viděli jsme útočníka s nožem, lidé utíkali zpátky do svých aut a pokusili se ho zasáhnout.“

27.08.2020 05:27 Daniel Žingor250Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News