Praha Jeruzalém

Den poté, co byl při teroristickém útoku zavražděn rabín Shai Ohayon, založily izraelské rodiny v oblasti Benjamin na jeho počest zcela novou komunitu.

Od: United with Israel, 30. srpna 2020

V reakci na úděsný útok nožem v Petah Tikva z minulého týdne se sešly tři izraelské rodiny s desítkami dobrovolníků z řad mládeže, aby na počest oběti tohoto incidentu, 39letého rabína Shai Ohayona, založily osadu „Ma’ale Shai“.

Tyto rodiny postavily čtyři obytné budovy a provedly další činnosti nezbytné k vytvoření cesty k nové komunitě, uvedla TPS.

Zakladatele Ma’ale Shai TPS citovala s tím, že jejich motivací je „zabránit rostoucímu arabskému přebírání moci“ této oblasti Samaří, která je známá jako Mateh Benjamin.

Založení Ma’ale Shai je také součástí politiky některých obyvatel Judeje a Samaří zakládat, v reakci na vražedné palestinské teroristické útoky, nová společenství.

Po vraždě Ohayona ho palestinská média ve snaze ospravedlnit jeho vraždu označila za „osadníka“, a to navzdory skutečnosti, že byl zabit v v centru izraelského města Petah Tikva.

Ohayon byl rabín a otec čtyř dětí a byl znám jako milovaný učitel Tóry ve městě Kfar Saba.

31.08.2020 05:58 Daniel Žingor197Zdroj: United with Israel