Praha Jeruzalém

Po nočních leteckých úderech připisovaných Izraeli, které zasáhly proiránské síly lokalizované jižně od Damašku, zůstali mezi mrtvými jedna civilistka i teroristé Hizballáhu.

Autor: David Rosenberg, 1. 9. 2020 11:49

Při nočních leteckých úderech v Sýrii, které jsou připisovány Izraeli bylo zabito jedenáct lidí a několik jich bylo zraněno.

Podle zprávy Syrské organizace na ochranu lidských práv (SOHR), londýnské protiasadovské skupiny, bylo při těchto úderech prý zabito deset vojáků a jedna civilistka. Letadla, údajně izraelská, zasáhla přes noc pozice obsazené proiránskými silami jižně od Damašku.

Sýrská státní zpravodajská agentura SANA v pondělí v noci informovala, že byla aktivována síť protivzdušné obrany země a to poté, co se nepřátelské letadlo přiblížilo k oblasti Damašku. Zpráva tvrdila, že byla sestřelena řada raket odpálených útočícím letadlem.

V úterý Syrská organizace na ochranu lidských práv informovala, že byly údery zaměřeny na síly Hizballáhu spolu s dalšími proiránskými silami v Al-Hejaně jižně od Damašku v oblasti Kiswah a Daraa v jižní Sýrii.

Podle tvrzení SOHR byla zabita jedna civilistka, když byl její dům zasažen střepinami z náletů.

 

Dalších deset úmrtí zahrnovalo tři syrské vojáky, včetně důstojníka protivzdušné obrany, a sedm zahraničních bojovníků, včetně členů teroristické skupiny Hizballáh a dalších proiránských skupin.

Před několika týdny zaútočily stíhačky a bojové vrtulníky IDF na cíle syrské armády v jižní Sýrii.

Letecký úder byl odvetou za pokus umístit podél syrských hranic výbušniny. Tento pokus byl v neděli v noci na jižních Golanských výšinách zmařen.

Mezi napadené cíle patří pozorovací stanoviště a jiné objekty skoužící k shromažďování zpravodajských informací, protiletadlová děla a velící a kontrolní střediska na základnách syrské armády.

02.09.2020 05:17 Daniel Žingor151Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova