Praha Jeruzalém

Izraelské bezpečnostní síly odhalily, že při teroristickém spiknutí Hamasu s cílem zaútočit bombami na křižovatku Bilu jižně od Tel Avivu byl zatčen izraelský občan.

Od: Arutz Sheva, 7. 9. 2020 12:53

V polovině srpna došlo k zmaření teroristického útoku Hamasu s cílem zaútočit bombami na křižovatku Bilu v Tel Avivu, oznámila agentura pro vnitřní bezpečnost Shin Bet v pondělí odpoledne.

Agenti Shin Bet ve spolupráci s izraelskou policií odhalili účast izraelského občana na tomto spiknutí, které režírovali teroristé Hamasu působící mimo pásmo Gazy.

Po odhalení spiknutí byl izraelský Arab, který pracoval ve prospěch teroristické organizace Hamas, zatčen.

Podezřelý, Mahmoud Mekedad, bydlí v beduínsko-arabském městě Shaqib al-Salam v Negevu. Třicetiletý Mekedad se narodil izraelsko-arabské matce a otci – Arabovi z Gazy. Mekedad je ženatý s Gazankou a svůj čas dělil mezi Izrael a pásmo Gazy a pohyboval se běžně přes Erez Crossing.

Úřady tvrdí, že Mekedad byl původně najat Hamasem na konci roku 2019, aby získal informace, ale později dostal výcvik a pokyny, jak provést bombový útok na izraelském území.

Izraelské bezpečnostní síly zadržely Mekedada 15. srpna, spolu s devíti příbuznými a spolupracovníky, většinou obyvateli Shaqib al-Salam, kteří byli zatčeni pro podezření, že věděli nebo byli zapojeni do tohoto plánovaného útoku. Mezi zatčenými byl i Mekedadův bratr, 32letý Ahmed Mekedad.

08.09.2020 05:45 Daniel Žingor199Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News