Praha Jeruzalém

Song „Hello you,“ jako výsledek spolupráce mezi izraelským zpěvákem Elkanou Marziano a emirátským umělcem Walidem Aljasimem má na YouTube více než 1,1 milionu zhlédnutí.

Od: AFP, 18.10.2020 8:07

Zabíraná scéna sahá od Dubaje po Tel Aviv, texty přecházejí z arabštiny do hebrejštiny a následně do angličtiny a píseň je lehce kýčovitý elektro-popový duet umělců, kteří zatím zůstávají od sebe vzdálení.

Normalizace vazeb mezi Izraelem a Spojenými arabskými emiráty přinesla první hudební spolupráci: „Hello you“ neboli „Ahlan Bik“ v arabštině.

„Jedná se o historický okamžik,“ uvedl izraelský zpěvák Elkana Marziano, jehož duet s emirátským umělcem Walidem Aljasimem zaznamenal od zveřejnění 30. září více než 1,1 milionu zhlédnutí na YouTube.

28 letý Marziano je bývalým vítězem izraelské verze The Voice, pěvecké soutěžní televizní show, a arabským mluvčím ovlivněným Mizrahi kulturou Židů z arabského světa.

AFP řekl, že on a Aljasim spolupracovali na Zoomu, přičemž některé části písně byly nahrány v Dubaji a jiné v Izraeli.

„Porozumění bylo okamžité,“ řekl Marziano o tomto partnerství.

Jeden online komentátor, který se podepsal jako Shaked Sharon, řekl, že: „S touto písní cítíte nový Střední východ.“

– Živý koncert –

Píseň byla napsána Doronem Medalie, který také napsal „Toy“, který vyhrál izraelskou soutěž Eurovision 2018.

Sbor – „Slyším tě, příteli daleko, daleko“ – se opakuje ve třech jazycích, zatímco akce hudebního videa se otáčí od Marziana tančícího s přáteli v Izraeli po Aljasima v Dubaji.

Marziano prohlásil, že je jeho „osobním vítězstvím“ vidět mladé Izraelce a Emirátce online na YouTube o této písni diskutovat a dodal, že jakmile skončí pandemie koronaviru, plánuje s Aljasimem živý koncert.

„Myšlenka zazpívat tuto píseň a další na jednom pódiu (s Aljasimem) mě velmi dojala,“ řekl Marziano agentuře AFP.

18.10.2020 07:37 Daniel Žingor1019Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova