Praha Jeruzalém

Když Knesset na svém zasedání probíral  evropské financování skupin vázaných na terorismus, poslanec Modré a bílé zaútočil na šéfa strany Meretz. „Nevadí ti to?“

Od: Arutz Sheva, 16. listopadu 2020 10:40

Knesset v pondělí uspořádal diskusi o zahraničním financování nevládních organizací pracujících v Izraeli a na územích spravovaných Palestinskou samosprávou, včetně skupin v PA s vazbami na terorismus.

Během tohoto slyšení se poslanec za Modrou a bílou Michal Cotler-Wunsh střetl s šéfem Meretzu Nitzanem Horowitzem a obvinil ho z ignorování zahraničního financování terorismu.

Cotler-Wunsh citoval zprávu skupiny NGO Monitor z prosince 2019, která pojednávala o propojení teroristú z Lidové fronty za osvobození Palestiny (PFLP) s nevládními organizacemi, které dostávají finanční prostředky od evropských vlád.

Mezi teroristy PFLP byla buňka odpovědná za bombový útok ze srpna 2019, při kterém zahynula izraelská teenagerka Rina Shnerbová.

Cotler-Wunsh v této věci Horowitze konfrontoval, obvinil ho z lhostejnosti a zeptal se ho, zda je vůbec znepokojen zahraničním financováním teroristických skupin.

„Potřebujeme probrat zahraniční vládní a nevládní organizace, které jsou napojeny na terorismus, potřebujeme transparentnost,“ tweetoval v pondělí ráno Cotler-Wunsh.

„Někteří pposlanci tím nejsou znepokojeni.“ Ptal jsem se Nitzana Horowitze: „Trápí vás, že vrahové Riny Shnerbové pracovali pro nevládní organizace financované evropskými vládami?“

„Jeho šokující odpověď zněla: „Ne.““

17.11.2020 06:37 Daniel Žingor456Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova