Praha Jeruzalém

Tajný převoz vakcíny dává do pravého světla falešná palestinská tvrzení, že Izrael odmítá pomáhat úsilí PA v boji proti koronavirové pandemii.

Od: Algemeiner, 10. ledna 2021

Palestinská samospráva tajně žádala a dostala od Izraele desítky dávek vakcíny proti COVID-19, uvedly ve středu zprávy Kan News.

Obě vlády souhlasily s převozem na začátku minulého týdne, uvádí tato zpráva a o vakcíny, které by měly být podány ve „zvláštních humanitárních případech“, požádala PA. Očkování ještě nebylo využito, uvedl nejmenovaný zdroj.

Čtvrtek zaznamenal na palestinských územích směrem ke koronaviru 1 251 nových nákaz a 21 úmrtí, řekl palestinský ministr zdravotnictví Mai Alkaila oficiální tiskové agentuře Wafa.

Několik představitelů PA zprávu o tajném převozu popřelo a vláda nepožádala Izrael o pomoc při obstarání vakcín veřejně. Dříve uvedla, že Západní břeh Jordánu a Gaza dostanou vakcíny z programu Covax Světové zdravotnické organizace, a to od příštího měsíce.

Ve svém čtvrtečním tweetu reportér Jerusalem Post Khaled Abu Toameh citoval nejmenovaný zdroj PA a prohlásil, že PA odmítla izraelskou nabídku dávek vakcín.

„Palestinská samospráva: Odmítli jsme přijmout 20 dávek vakcíny z Izraele. Nabídka Izraele byla neoficiální. Pracujeme na získání vakcín od WHO a společností z celého světa,“ tweetoval Abu Toameh.

12.01.2021 05:16 Daniel Žingor139Zdroj: United with Israel

Klíčová slova