Praha Jeruzalém

Zpráva o statistikách židovské populace v Judeji a Samaří je v současné době ve výrobě a má vyjít v lednu.

Autor: Sharona Cohen, 18. ledna 2021 17:12

Každý rok v lednu, během posledních jedenáct let, bývalý člen Knessetu Yaakov „Ketzaleh“ Katz zveřejňuje zprávu o statistice vývoje židovské populace v Judeji a Samaří, která vychází z populačního registru izraelského ministerstva vnitra. Tato zpráva odhaluje během posledního desetiletí ohromný populační růst – ten v současné době znamená téměř půl milionu židovských obyvatel v tomto regionu.

Samotný Ketzaleh již viděl údaje za rok 2020 a sdílel, že židovská populace v Judeji a Samaří se jen za posledních pět let rozrostla o více než 17%. Data se v současné době zpracovávají do úplného rozdělení populace podle měst a regionů a budou zahrnovat srovnání jednotlivých měst z předchozích let. Vydání zprávy se očekává do konce ledna.

Bet El Institutions nabízí kompletní zprávu zdarma ve formátu PDF po přihlášení do jejich adresáře na WestBankJewishPopulationStats.com. Ti, kteří se přihlásí k odběru, také dostávají měsíční e-mailový zpravodaj.

Zpravodaj agreguje zprávy, myšlenky a prohlášení světových vůdců, která podporují závěr, že řešení dvoustátního řešení již není životaschopné, částečně také kvůli obrovskému populačnímu růstu židovských komunit na západním břehu Jordánu.

Kliknutím zde se můžete přihlásit k odběru a budete dostávat zprávy o statistikách židovské populace na západním břehu Jordánu a/nebo k odběru dalších e-mailových zpravodojů nabízených institucemi Bet El.

19.01.2021 05:53 Daniel Žingor142Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News