Praha Jeruzalém

Doručovatel, který se do Francie dostal nelegálně, bude nyní pro „otevřeně antisemitskou diskriminaci“ deportován.

Od: JNS, 18. ledna 2021

Francouzský soud ve čtvrtek usvědčil řidiče dodávky za diskriminaci Židů poté, co odmítl přijmout objednávky na jejich košer jídlo.

Dhia Edine D., 19-ti letý Alžířan nelegálně žijící ve Francii, byl štrasburským soudem odsouzen na čtyři a půl měsíce do vězení.

Francouzský ministr vnitra Gerald Darmanin uvedl, že poté, co tento muž dokončí svůj trest, bude deportován zpět do Alžírska.

„Rozhodl jsem se vykázat z našeho území „doručovatele“ jídla… který řekl, že nebude dodávat židovským zákazníkům,“ řekl Darmanin.

K odsouzení došlo dva dny poté, co regionální židovská instituce, Izraelská konzistorie regionu Bas-Rhin, podala právní stížnost, v níž tvrdila, že dvě košer restaurace uvedly, že řidiči pracující pro online rozvoz jídla společnosti Deliveroo odmítli dodávky převzít, ​​protože nechtěli sloužit Židům.

Tato skupina a spolu s ní i restaurace označili toto odmítnutí za „otevřeně antisemitskou diskriminaci“. Nakonec byl v tomto zapojen pouze jeden doručovatel.

Štrasburská prokuratura provedla vyšetřování „diskriminace na základě etnického původu v rámci poskytování služeb,“ řekl zástupce prokurátora agentuře Associated Press.

Mluvčí Deliveroo Damien Steffan v úterý uvedl, že postoj jeho společnosti je, že „antisemitské činy, stejně jako všechny rasistické či diskriminační činy jakéhokoli druhu, jsou nepřijatelné.“

20.01.2021 06:24 Daniel Žingor159Zdroj: United with Israel

Klíčová slova