Praha Jeruzalém

„U milionů žen a dívek po celé zemi tato převrácená  legislativa naruší jejich základní právo na rovný přístup,“ řekl rabín Ze’ev Smason.

Od: World Israel News, 26. ledna 2021

Koalice pro židovské hodnoty (CJV), která zastupuje více než 1500 tradičních ortodoxních rabínů ve věcech veřejné politiky, vyjádřila v úterý vážné znepokojení nad výkonným nařízením prezidenta Joe Bidena, které vyžaduje, aby federálně financované školy umožňovaly biologickým mužům – studentům, kteří sami sebe identifikují jako ženy, používat ženské sprchy a soutěžit v ženských sportovních týmech.

S titulkem „Prevence diskriminaca a boj proti ní na základě genderové identity nebo sexuální orientace“ výkonné nařízení tvrdí, že „Děti by měly být schopny se učit bez obav z toho, zda jim bude odepřen přístup do toalety, šatny nebo školní sportoviště.“ Rabínská skupina v tiskové zprávě uvedla, že naopak, děti – a zejména dívky – se nyní budou obávat, že nemohou soukromě a bezpečně používat vlastní sprchy nebo šatny, a bude se od nich očekávat svlékání se za přítomnosti biologických členů opačného pohlaví.

„Je to opravdu smutný den, kdy nová administrativa, která vstoupila do úřadu s příslibem sjednocení, zahájila svou činnost urážením základních principů soukromí a slušnosti tím, že schválila používání ženských šaten biologickými muži, kteří tvrdí, že jsou ženami,“ řekl rabín Avrohom Gordimer, předseda rabínského kruhu CJV.

 

„Toto výkonné nařízení ohrožuje bezpečnost všech Američanů, zejména pak dívek a žen,“ řekl.

Bidenovo nařízení také účinně likviduje výlučně ženské sportovní týmy, což je klíčový prvek Článku IX, klíčového federálního zákona, který zaručuje rovné příležitosti ženám. Ženské týmy byly vytvořeny právě proto, že je nepřiměřené – a nerovné – ženám pouze poskytnout přístup k mužským týmům a to kvůli jejich přirozeným biologickým rozdílům. Ženám nyní budou odepřeny možnosti vedení i stipendií a CJV kritizovala pokus (Bidenovy) administrativy o diskriminaci žen a popírání reality lidské fyziologie, uvedla CJV.

„„Věda“, která popírá realitu, kterou máme před očima, vůbec není „vědou“, ale řízenou maškarádou schovávající se za nelogickou záminku,“ řekl rabín Ze’ev Smason, regionální viceprezident CJV pro středozápad.

 

„U milionů žen a dívek po celé zemi tato převrácená legislativa porušuje jejich základní právo na rovný přístup. Přizpůsobení se potřebám malé menšiny by nikdy nemělo být v rozporu s právy, svobodami a citlivostí drtivé většiny,“ uvedl.

CJV, největší rabínská organizace veřejné politiky v Americe, vyjádřila naději, že prezident vydá nové výkonné nařízení, které tuto „neuváženou změnu“ zruší.

27.01.2021 05:54 Daniel Žingor294Zdroj: World Israel News

Klíčová slova