Praha Jeruzalém

„Věříme, že zablokování tweetu a uzamčení našeho účtu Twitterem diskriminuje The Daily Citizen společnosti Focus on the Family na základě naší náboženské příslušnosti,“ napsala agentura.

Autor: Josh Plank, World Israel News, 2. února 2021

Twitter minulý týden zamkl účty dvou křesťanských zpravodajských účtů pro údajné „nenávistné chování“ poté, co tyto agentury zveřejnily tweety s popisem pohlaví kandidáta Bidenovy administrativy na asistentku ministra zdravotnictví a sociálních služeb (HHS) Dr. Rachel Levine.

The Daily Citizen, obecně zaměřené na rodinu, v pondělí oznámili, že jejich účet zůstal uzamčen, zatímco Catholic World Report uvedly, že jejich účet byl v pátek, bez vysvětlení ze strany Twitteru, náhle odemčen.

Účty obou agentur byly uzamčeny 19. ledna po tweetech popisujících Levine.

Zpráva Catholic World Report tweetovala: „Biden plánuje jmenovat Dr. Rachel Levine, biologického muže, který se identifikuje jako transsexuální žena a od roku 2017 slouží jako sekretářka zdravotnictví v Pensylvánii. Levine je také zastáncem antikoncepčního mandátu.“

 

V tweetu, který Twitter nyní odstranil, The Daily Citizen uvedly: „V úterý nově zvolený prezident Joe Biden oznámil, že si vybral Dr. Rachel Levine, která bude působit jako asistentka ministra zdravotnictví na ministerstvu HHS. Dr. Levine je transgender žena, tj. ,už, který věří, že je ženou.“

Obě agentury uvedly, že dostaly od Twitteru vyrozumění, že jejich účty byly uzamčeny pro „porušení vnitřních pravidel proti nenávistnému chování“, a varovaly je, že „opakované porušování může vést k trvalému odstavení“.

„Nesmíte propagovat násilí proti jiným lidem, vyhrožovat jim ani je obtěžovat na základě rasy, etnického původu, národního původu, sexuální orientace, pohlaví, genderové identity, náboženské příslušnosti, věku, zdravotního postižení nebo vážných nemocí,“ uvádí se v oznámení.

Ani jeden zpravodajský web s odstraněním těchto tweetů nesouhlasil a  namísto toho se odvolali. Obě odvolání byla zamítnuta.

„Náš tým podpory rozhodl, že došlo k porušení pravidel, a proto naše rozhodnutí nezměníme,“ uvedl údajně Twitter.

Daily Citizen ve svém odvolání napsaly, že řada tiskových agentur, včetně Bílého domu, informovala o identifikaci Levina jako transsexuála.

„Mnoho článků a tweetů vysvětlovalo, že Dr. Levin se narodil jako muž, věřil, že je ve skutečnosti ženou, měl operaci, získal hormony opačného pohlaví a nyní se identifikuje jako žena,“ uvedly The Daily Citizen.

„Věříme, že blokování tweetu a uzamčení našeho účtu Twitterem diskriminuje The Daily Citizen společnosti Focus on the Family na základě naší náboženské příslušnosti,“ napsal zpravodajský web.

 

Aliance pro rodinnou politiku, lobbistická skupina bránící Focus on the Family, tweetovala ze samostatného účtu: „CENZURA – POPLACH: Twitter zakázal @FocusCitizen. Kvůli zločinu? Jejich Tweet identifikoval jmenovanou asistentku ministra zdravotnictví Rachel Levine jako biologického muže. Jestliže si uvedením faktů vysloužíte zákaz, pak sem nepatří nikdo z nás. @Twitter(e), jsme zvědaví: #AreWeNext? (jsme my další na řadě?) komu zakážete mluvit!“

04.02.2021 05:41 Daniel Žingor618Zdroj: World Israel News

Klíčová slova