Praha Jeruzalém

Nově odtajněná operace odhaluje, že jednotky speciálních sil IDF zneškodnily velká výbušná zařízení umístěná íránskými agenty na hranicích se Sýrií.

Od: Arutz Sheva, 9. února 2021 12:52

Teroristé se přiblížili pod rouškou tmy. Znali tuto oblast dobře a předpokládali, že je nikdo nevidí. Postoupili do vzdálenosti pouhých 25 metrů od bezpečnostního plotu a umístili tu své výbušniny. Jejich cíl byl jasný – vyhodit sektor do povětří a přitom zabít co nejvíc vojáků IDF. Po umístění bomb se stáhli zpátky do Sýrie, celou dobu je ovšem sledovali pozorovatelé IDF a nyní se dostali pod těžkou palbou izraelských vojsk.

Smrtící přepadení bylo na izraelsko-syrských hranicích na Golanských výšinách odhaleno také loni v listopadu. Tato oblast s krásnými výhledy se kvůli pokračujícím bojům mezi IDF a Íránem stává velmi nestabilní, a je nazývána „válka mezi válkami“.

O tři měsíce dříve, v srpnu, komando IDF detekovalo a zlikvidovalo íránskou teroristickou buňku při kladení bomb podél plotu.

Exkluzivní dokumentace získaná Hananem Greenwoodem z Izrael Hayom vrhá světlo na to, co se stalo v noci, když se teroristé při rutinní hlídce podél hranice pokusili zabít vojáky IDF. Poprvé IDF sdílelo, jak se tato událost krok za krokem udála a to spolu s dalšími podrobnostmi o tom, kdo stál za pokusem o útok, který kdyby uspěl, mohl vyvolat válku.

10.02.2021 05:42 Daniel Žingor422Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova