Praha Jeruzalém

Ministři svolali naléhavé zasedání k „citlivé bezpečnostní otázce“.

Od: Arutz Sheva, 16. února 2021 18:46

Izrael a Rusko jsou v posledních dnech v intenzivním kontaktu ohledně humanitárních otázek souvisejících se syrskou občanskou válkou, bylo zveřejněno v úterý večer.

Ministři kabinetu byli svoláni k naléhavému setkání prostřednictvím videokonference, nikoli ovšem prostřednictvím ZOOM na úterý v 18 hodin. Zdroj obeznámený s podrobnostmi uvedl, že se schůzka zabývala „bezpečnostními“ otázkami.

V posledních dnech proběhly telefonické rozhovory mezi izraelským premiérem Netanjahuem a ruským prezidentem Vladimirem Putinem, mezi ministrem obrany Bennym Gantzem a ruským ministrem obrany Sergejem Šojguem a mezi ministrem zahraničí Aškenazim a jeho ruským protějškem Lavrovem.

Ministr obrany Gantz minulou středu hovořil s ruským ministrem obrany Sergejem Šojguem „ohledně bezpečnostních výzev zejména na Středním východě a v Sýrii“. Ganz a Šojgu souhlasili s pokračováním důležitého dialogu mezi Ruskem a Izraelem, aby byla zachována bezpečnost sil, jakož i potřeba podporovat humanitární opatření v regionu.

V březnu 2019 bylo s ruskou pomocí přivezeno do Izraele tělo pohřešovaného vojáka IDF Zachary Baumela, který byl pohřešován od bitvy o Sultán Yacoub v roce 1982.

18.02.2021 06:01 Daniel Žingor208Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova