Praha Jeruzalém

Vysoký představitel Hamasu uvedl, že dokument PA zaslaný Bidenovi, který říká, že Hamas podporuje dvoustátní řešení, není přesný.

Autor: Dalit Halevi, 24. února 2021 5:07

Suhail al-Hindi, člen politického křídla Hamasu, v úterý uvedl, že nejlepším způsobem, jak může Hamas ve všeobecných volbách Palestinské samosprávy kandidovat, je společný národní seznam zahrnující všechny palestinské arabské organizace.

V rozhovoru pro noviny Felesteen přidružené k Hamasu Hindi uvedl, že platforma společného seznamu by měla být založena na základních palestinských principech a konsensu v otázce národního rozvoje.

Pokud není možné dosáhnout dohody o společném seznamu, dodal, Hamas bude mít další možnosti jak se zúčastnit všeobecných voleb.

V této souvislosti poznamenal, že hnutí Hamas se již na všeobecné volby začalo připravovat zřízením regionálních volebních komisí. Dodal, že věří, že palestinský lid podporuje „odpor“, což se projeví na výsledcích voleb.

Bez ohledu na volební výsledky, řekl Hindi, Hamas vyzve všechny politické subjekty k účasti v národní vládě.

Hindi rovněž reagoval na dopis zaslaný Husajnem Al-Sheikhem, členem ústředního výboru Fatahu, vládě USA, v němž tvrdil, že Hamás souhlasil s palestinským státem v hranicích z roku 1967 a nenásilným odporem.

Hindi řekl, že politická platforma Hamásu, která byla představena v roce 2017, uvádí, že hnutí Hamas podporuje palestinský stát v hranicích z roku 1967, ale aniž by se vzdal jakékoli části „historické palestinské země“, a že upřednostňuje celkový odpor a to jak lidový, tak i ozbrojený.

24.02.2021 05:57 Daniel Žingor199Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova