Praha Jeruzalém

„Předvolební odhad“ ukazuje, že Strana náboženského sionismu stabilně překračuje volební hranici, zatímco strana Bennyho Gantze kolem ní nadále balancuje.

Od: Arutz Sheva, 27. února 2021 22:12

„Předvolební odhad“ od The Madad a Kan News předpovídá, že blok nepřátel izraelského premiéra Benjamina Netanjahua získá 62 křesel v Knessetu, zatímco pro-Netanjahuův blok jen 47 křesel.

Anketa, zveřejněná v sobotu večer, ukazuje, že Likud s 28 křesly nadále vede, následuje ho pak Yesh Atidem s 18 křesly. Strana New Hope Gideona Sa’ara získala 14 křesel, zatímco Yamina 11.

Předpokládá se, že Společná arabská kandidátka získá 9 křesel, následovaná ultraortodoxní Shas s 8. Dále by pak Spojení Tóry a judaismu (UTJ) a Yisrael Beytenu získali po sedmi křeslech. Labouristé by dostali 6 křesel a tři strany: Meretz, Náboženský sionismus a Modrá a bílá by získali po čtyřech křeslech.

Strana Ra’am, která se oddělila od Společné arabské kandidátky, by se do Knessetu nedostala.

Zprávy The Madad and Kan News ukazují, že strana Náboženský sionismus Bezalele Smotriche zůstala po celý únor stabilní, trvale získává buď čtyři nebo pět křesel Knessetu a drží se těsně nad volební hranicí. Meretz je však méně stabilní a v několika průzkumech veřejného mínění provedených za poslední měsíc klesl pod prahovou hodnotu. Modrá a bílá je nejméně stabilní ze všech tří těchto stran a únorové průzkumy veřejného mínění neustále ukazují, že strana ministra obrany Bennyho Gantze balancuje na hraně.

28.02.2021 05:29 Daniel Žingor96Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova